PORTRETOPDRACHTEN

INTRO
Een portret is een persoonsbeschrijving, die Menno Veenendaal als vormen tracht te verbeelden in brons. De uitdaging aangaan het wezen van iemand te treffen met de troeven, die de persoon hem geeft tijdens poseersessies en/of van foto's, blijft hem fascineren. Zo zal het uiteindelijk in zijn handschrift voltooide beeld de aanschouwer telkens weer moeten blijven boeien.
Bij een portretopdracht zal Menno zich moeten laten inspireren door het model. Zonder oog voor gelijkenis (meestal noodzaak bij een opdracht) te verliezen, wil hij ZIEN. Daardoor komt hij achter wat hij wil uitdrukken in een krachtig portret met een representatief karakter.


WERKWIJZE
Om zich in te kunnen leven in de te portretteren persoon vindt er voordat een portretopdracht wordt aangenomen eerst vrijblijvend een oriënterend gesprek plaats, waarbij de wensen van de opdrachtgever en de mogelijkheden worden besproken.
Daarna volgen zo mogelijk afspraken voor ca. 4 poseersessies op Menno's atelier. Tevens zullen foto's worden genomen waardoor hij in staat is ook zonder model door te werken.

Bij overledenen wordt uiteraard gewerkt vanaf zoveel mogelijk beschikbare foto's. Voorbeeld: Harry Mulisch 2010

Bronzen beeld Harry Mulisch

UITVOERING
Zowel volledig 3-dimensionaal als weinig plaats innemende plaquettes voor tegen een muur o.d. zijn mogelijk.
MATERIALEN
Brons of gietsteen.

LEVERTIJD
Het beeld boetseren, het maken van de mal, het gieten in brons of gietsteen, afwerken en patineren neemt enkele weken tot maanden in beslag. Meerdere exemplaren van hetzelfde beeld zijn mogelijk. De bronzen of gietstenen portretten zijn weersbestendig dus kunnen ook buiten worden geplaatst.


PRIJZEN
Afhankelijk van grootte en materiaal; op aanvraag.


CONTACT
Nog vragen? Bel 06-25288904 of mail naar
mennoveenendaal@quicknet.nl